donderdag 12 april 2012

Rob Gonsalves schildert postmodernisme


Dit 2D beeld is geschilderd door Rob Gonsalves, en behoort toe aan de postmoderne periode.
De naam van dit werk is Akwedrukt to droga est wody. 
Dit schilderij is geschilderd opvolgend de modernistische periode. Mensen waren al vernieuwende werken gewend vanuit de modernistische periode, maar alsnog riep de postmoderne periode en dus ook dit schilderij, veel commotie op. Mensen vonden het raar, gek en 'niet kunnen'.
Dit brug in dit schilderij is niet voor niks blauw geschilderd. Als je goed kijkt zie je dat het schip eerst onder het aquaduct door vaart en vervolgens verder vaart, zonder dat het aquaduct er nog is.
Het aquaduct is overgegaan in de lucht. Dat had natuurlijk nooit gekund als het aquaduct niet net zoals de lucht, blauw was geschilderd.
De schilder heeft wolken in de lucht geschilderd omdat het zo duidelijk is wat de grens is tussen het aquaduct en de lucht. Zodra het aquaduct en de lucht in elkaar overlopen zijn de wolken dan ook verdwenen.
De kleuren van de zeilen van het schip zijn in contrast met de kleuren van de zee. Zo is het schip duidelijk te zien, en kun je ook details  onderschijden.

Vraag bij de beschouwing:
welke functie hebben de wolken in dit beeld?

Antwoord:
Hierboven heb ik dit ook al benoemd. De wolken zijn in het schilderij geschilderd omdat zo het verschil tussen aquaduct en lucht duidelijk is. Als zij er niet zouden zijn zou er geen onderscheid zijn tussen het aquaduct en lucht, en dan wordt het schilderij onduidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten